Elev al Școlii „N. N. Tonitza” Bârlad, premiul I la „Arena pianiștilor”

Un elev de clasa a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad a obținut premiul I la Concursul Național de Interpretare Pianistică „Arena pianiștilor”, secțiunea Profesional.

Recent, mai exact pe 20 noiembrie, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică „Arena pianiștilor”. În acest an, competiția a avut un caracter online, adică concurenții au putut participa doar trimițând pe e-mail o înregistrare video cu repertoriul ales (una sau două piese interpretate la pian de participanți). Termenul limită pentru înscriere a fost data de 16 noiembrie.

Concursul s-a adresat copiilor cu vârsta între 4-18 ani care studiază pianul la grădinițe, after-school, școli private, palate și cluburi ale copiilor sau în sistem privat (secțiunea Hobby), dar și în școlile și liceele de muzică (secțiunea Profesional).

Juriul de specialitate a fost format din cadre didactice din învățământul preuniversitar cu o activitate performantă și care au acumulat rezultate deosebite în activitatea la catedră. După ce juriul a audiat toate piesele primite (pe categorii de vârstă, clase, ani de studiu și nivel de performanță) și a deliberat, i-a înștiințat pe participanți despre premiile și distincțiile acordate prin intermediul paginii de Facebook a concursului, după publicarea videoclipului final. Diplomele și premiile / trofeele au fost trimise, ulterior, printr-o firmă de curierat rapid.

Ca și la alte concursuri de profil desfășurate în ultimele luni, Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad a fost reprezentată și la „Arena pianiștilor”. Astfel, în urma jurizării, Andrei Cristea, elev în clasa a VIII-a, a fost răsplătit cu premiul I (excelență). Acesta este îndrumat de profesoara Anemona Niagu-Forțu.

De altfel, în primăvară, micul pianist a obținut tot premiul I, la secțiunea „pian profesioniști”, din cadrul Concursului Județean de Interpretare Instrumentală „Ioan Nicolau” Bârlad, desfășurat tot în format online, între 25-26 mai. Respectiva competiție s-a desfășurat pe mai multe instrumente (pian, vioară, corzi grave (violoncel, chitară), suflători, muzică de cameră și pian la patru mâini) și s-a adresat preșcolarilor și elevilor din clasele I-VIII.

Citeste si

Liderii PSD solicită, la unison, motivarea CCR de a-i interzice Dianei Șoșoacă candidatura la alegerile prezidențiale

Decizia surprinzătoare, de sâmbătă, a Curții Constituționale a României (CCR) de anulare a candidaturii europarlamentarei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *