Dotare nouă, cu sprijinul CJ Vaslui, pentru gimnastele CSS Bârlad

Grație unei finanțări nerambursabile primite de la Consiliul Județean (CJ) Vaslui, Sala de Gimnastică „Andreea Răducan” Bârlad, unde se antrenează gimnastele Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, a fost dotată cu un nou aparat destinat pregătirii sportivelor, obligatoriu din acest an în probele competiționale.

La mijlocul lunii iulie, conducerea secției de Gimnastică din cadrul CSS Bârlad anunța obținerea unei finanțări în valoare de 21.393 lei, acordate de CJ Vaslui prin Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local pentru anul 2022, domeniul Sport de performanță.

Banii urmau să fie folosiți pentru implementarea de către Asociaţia Județeană de Gimnastică Vaslui a proiectului „Performanță la înălțime”, în perioada 01.07.2022 – 15.10.2022. La această sumă, se adaugă încă 2.377 lei, bani ce reprezintă contribuția beneficiarului.

Principalele activităţi prevăzute în proiect sunt: • promovarea proiectului în cadrul a trei evenimente; • achiziționarea unei bare fixe cu înălțime reglabilă și exersarea elementelor impuse, activitate la care vor participa 35 de persoane (30 sportive și 5 antrenori); • pregătire centralizată la mare cu 17 persoane (15 sportive și 2 antrenori).

Pregătirea centralizată pe litoral a avut loc la începutul lunii august, fetițele și antrenorii participând la antrenamente în Costinești timp de cinci zile. Recent, a fost achiziționată și bara fixă necesară pregătirii sportivelor, echipamentul fiind deja montat și folosit la antrenamente.

„De curând, Sala de Gimnastică «Andreea Răducan» a fost dotată cu o bară fixă orizontală cu înălțimea reglabilă. Achiziția s-a realizat în cadrul proiectului «Performanță la înălțime», implementat de Asociaţia Județeană de Gimnastică Vaslui și co-finanțat de Consiliul Județean Vaslui. Achiziția are o valoare de 9.480 lei și a fost susținută în proporție de 90% de Consiliul Județean Vaslui”, au anunțat, ieri, reprezentanții Asociaţiei Județene de Gimnastică Vaslui.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea aptitudinilor specifice gimnasticii de performanță, iar dintre obiectivele specifice amintim: • îmbunătățirea tehnicii de execuție a unui element impus la paralele; • realizarea unui program de pregătire specifică, care să dezvolte forța specifică paralelelor în cadrul unui stagiu de pregătire centralizată; • dezvoltarea coeziunii de grup. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.