Casa de Cultură din Bârlad, înviorată de peste 1.200 de dansatori

Scena Casei de Cultură „George Tutoveanu” Bârlad a fost luată cu asalt de mai mult de 1.200 de copii, care s-au întrecut în ale dansului. Este vorba despre cea de-a 18-a ediție a Concursului de dans „Fantezii de primăvară”, organizat de Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad, avându-i pe Monica Moraru și Mathias Alexandru Ichim „la butoane”.

Competiția s-a adresat copiilor din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal, pe scenă urcând, rând pe rând, zeci de formații de dansatori din Bârlad și comunele limitrofe. Toate trupele au dansat pe câte un stil anume de dans și au înviorat atmosfera, fiind susținute de părinți, bunici și alte cunoștințe. La final, toți copiii au primit diplome de participare, iar cei mai buni dansatori de la fiecare categorie de vârstă au fost premiați cu medalii.

Numerele de dans prezentate pe scenă au fost evaluate de un juriu format din: instructor dans Mathias Alexandru Ichim (președinte), inspector școlar Andrei Huiban (membru onorific al juriului), profesor Filotea Chirilă (membru), profesor Oana Chirilă (membru), profesor Geanina Radu (membru), profesor Anișoara Munteanu (membru), profesor Adina Druțu (membru) și jurnalist Doina Secăreanu (membru onorific) și Carmen Bighiu (membru).

Mulțumim reprezentanților Casei de Cultură și Primăriei pentru sprijinul acordat în organizarea acestui concurs ce le-a adus bucurie atât de multor copii din județ. După mai bine de doi ani în care pandemia a blocat organizarea manifestărilor cu număr mare de participanți, aici numărându-se și «Fantezii de primăvară», ne bucurăm că la această ediție s-au înscris atât de multe trupe de dans și că a avut un succes neașteptat. Iar organizarea a fost pe măsura așteptărilor”, a precizat Mathias Alexandru Ichim.

 

Trtebuie spus că acest concurs a fost organizat de Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad, sub egida Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, respectiv a Ministerului Educației. Tot în acest an, Clubul Copiilor va organiza încă două competiții de dans, în speță „Fanteziile copiilor” – pe 10 iunie și „Fantezii de vară” – pe 17 iunie.

 

Citeste si

Mâine se oprește apa în Podeni și Munteni! Se realizează conexiuni la rețele de apă!

Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad , aduce la cunoștință bârlădenilor că în data de 12 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *