Canotoarea Bianca Ifteni, dublă campioană balcanică la Junioare

Rezultat extraordinar pentru județul Vaslui! Bianca Camelia Ifteni, canotoarea de numai 15 ani, din comuna Pădureni, a devenit dublă campioană balcanică de Junioare în Bosnia&Herțegovina. Sportiva a cucerit aurul în probele de dublu vâsle feminin (JW2x) și patru vâsle feminin (JW4x).

Între 9 – 11 septembrie, râul Drina din Višegrad (Bosnia și Herțegovina) a găzduit o importantă competiție continentală din sezonul pe apă 2022, respectiv Campionatul Balcanic de Canotaj pentru Juniori. În total, au luat parte peste 300 de sportivi din opt țări (Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Grecia, România, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia).

România a participat cu 15 echipaje (feminin și masculin), iar la final, canotorii români au cucerit 14 medalii (9 de aur, 3 de argint și 3 de bronz). De această dată, județul Vaslui a fost reprezentat de o singură canotoare, în speță Bianca Camelia Ifteni (15 ani), născută pe 6 octombrie 2006, în comuna Pădureni, și legitimată la CSM Călărași.

Astfel, Bianca a concurat în proba de dublu vâsle feminin (JW2x), alături de Shara-Ștefania Gușă. Cele două adolescente au făcut un concurs excelent în calificări, astfel că au fost propulsate în finala A, ce s-a desfășurat sâmbătă, 10 septembrie. Româncele au reușit să treacă primele linia de sosire, cucerind medalia de aur și titlul de campioane balcanice de junioare.

De asemenea, vasluianca s-a înscris și în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei canotoare din țară, în speță Shara-Ștefania Gușă, Iuliana-Irina Cantoriu și Gabriela Tivodariu. Și se această dată, fetele noastre s-au mobilizat foarte bine în calificări, timpul scos trimițându-le în finala A, de duminică, 11 septembrie. După o cursă spectaculoasă, ambarcațiunea celor patru românce a obținut cel mai bun timp, rezultat care le-a adus medalia de aur și un nou titlu de campioane balcanice. (Adriana SUSNEA)

 

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.