Brâul Maicii Domnului va ajunge la Vaslui și Bârlad

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, pomenită în fiecare an la data de 7 iulie, este, alături de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitoarea Catedralei Episcopale din Huși. Anul acesta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va fi adusă, de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, racla cu Brâul Maicii Domnului.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a arătat creștinilor, an de an, de ce este pomenită Sfînta Mare Muceniță Chirichi.

Slujba Sfintei Mari Muceniţe Chiriachi îi conferă acesteia un nume special. Este lăudată, în imnele Bisericii noastre, ca fiind «Mieluşeaua lui Hristos», ca fiind cea care L-a iubit atât de autentic, profund şi statornic pe Mirele Cel ceresc, pe Hristos. A fost numită în acest fel de către imnografi, deoarece ea însăşi a dus viaţa lui Hristos. (…) Despre Sfânta Chiriachi ni se spune că a rămas statornică în credinţa ei, în ciuda încercărilor, a bătăilor şi a suferinţei trupeşti la care a fost supusă. Nu a renunţat la credinţa în Hristos, pentru că El era o realitate interioară a vieţii sale. Nu era o simplă adeziune mentală, intelectuală. Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi şi L-a asumat atât de frumos pe Hristos, încât viaţa ei se identifica cu viaţa Domnului. De aceea a rămas statornică în dragoste şi în credinţa ei.Nimic nu a putut să o determine să renunţe, nici măcar pentru o clipită, la intensitatea dragostei ei pentru Mirele Cel ceresc”, a spus și va mai spune, an de an, Episcopul Ignatie.


Programul Zilelor Sfintei Chiriachi

Vineri, 5 iulie: La ora 16.00, are loc întâmpinarea raclei cu Brâul Maicii Domnului, la Catedrala Episcopală din Huși, iar Sfintele moaște ale Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi și Brâul Maicii Domnului vor rămâne, spre închinare, în baldachinul din curtea Catedralei Episcopale până în după-amiaza zilei de duminică; Între orele 22.0003.00, va avea loc privegherea de toată noaptea, în cinstea Maicii Domnului;

Sâmbătă, 6 iulie: Între orele 17.0018.45  Vecernia Mare cu Litie (în Curtea Catedralei Episcopale din Huși), iar între orele 18.4520.00 – Procesiune în orașul Huși, cu Sfintele moaşte ale Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi și cu Brâul Maicii Domnului;

Duminică, 7 iulie: În dimineața acestei zile, vor fi așezate, spre închinare, și Sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna; Între orele 07.0009.00, are loc Utrenia; Între orele 09.00-12.00, are loc Sfânta Liturghie arhierească (în Curtea Catedralei Episcopale din Huși). Slujba va fi oficiatăde Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și de Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei. Sfânta Liturghie va putea fi urmărită live pe pagina de facebook episcopiahusilor.ro.

Brâul Maicii Domnului va ajunge la Vaslui și Bârlad

La ora 17.00, racla cu Brâul Maicii Domnului va fi dusă, în pelerinaj, la BisericaAdormirea Maicii Domnului” din Vaslui, iar în jurul orei 17.45, are loc întâmpinarea raclei cu Brâul Maicii Domnului la BisericaAdormirea Maicii DomnuluiVaslui.

Luni, 8 iulie: Brâul Maicii Domnului va rămâne, spre închinare, la Biserica Adormirea Maicii Domnului Vaslui

Marți, 9 iulie: La ora 9.00, Racla cu Brâul Maicii Domnului va fi dusă, în pelerinaj, de la Biserica „Adormirea Maicii DomnuluiVaslui, la CatedralaSfinții Apostoli Petru și Pavel” și Sfântul Ierarh Grigorie Palama” din Bârlad

Miercuri, 10 iulie: Brâul Maicii Domnului va rămâne, până la finalul zilei, spre închinare, la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Ierarh Grigorie Palama Bârlad.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *