Bărbat condamnat pentru infracțiuni comise în Franța, prins la Albița

Un român care are și cetățenie în Republica Moldova, căutat de autorităţile din Franța pentru a-și ispăși o pedeapsă privativă de libertate de 20 ani, a fost prins în Vama Albița. Bărbatul de 30 de ani a fost condamnat la închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracțional specializat în traficul internațional cu autoturisme furate pe teritoriul Franței.

Potrivit polițiștilor de frontieră, acesta s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe data de 27 iunie, în jurul orei 04.10. Acesta dorea să intre în ţară ca pasager într-un autocar și tocmai se afla la efectuarea formalităţilor de control.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Franța, la data de 16.06.2024, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 20 ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracțional specializat în traficul internațional cu autoturisme furate pe teritoriul acestui stat. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *