A început Olimpiada Națională de Matematică la Huși

de Crina BUTA

În acest an școlar, județului Vaslui îi revine cinstea de a fi gazda etapei Olimpiadei Naționale de Matematică pentru gimnaziu. Acest eveniment prestigios este organizat de Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România și Societatea de Științe Matematice-filialaVaslui.

 

Astfel, in perioada 2 – 7 aprilie, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși și-a deschis larg porțile pentru elevii claselor VII-VIII, in timp cere prezenții claselor V-VI vor susține proba la Liceul Teoretic „Mihail KogalniceanuVaslui, in perioada 9-12 mai.

Județul Vaslui va fi reprezentat de opt elevi la Olimpiada Națională de Matematică de anul acesta. Cinci dintre ei sunt din municipiul Vaslui si învață la LiceulMihail Kogalniceanu”, iar trei elevi sunt din Husi, doi de la ColegiulCuza Vodași unul de la ȘcoalaMihail Sadoveanu”.

Din lotul județean fac parte Mihnea Pascaru, medaliat cu argint anul trecut la Olimpiada Națională de Matematică, Maria Birladeanu si Octavian Radu, ambii medaliati cu bronz, anul trecut, la etapa națională, precum si Yannis Munteanu, care a primit mențiune de onoare a SSMR in 2023.

Etapa județeană a Olimpiadei de Matematica s-a desfasurat duminică, 10 martie, în Barlad: cea pentru clasele de gimnaziu a fost gazduita de Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, iar cea pentru liceu – de Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”. Depunând un efort organizatoric semnificativ, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, alături de Societatea de Științe Matematice din România, Societatea de StiintMatematice-filiala Vaslui, Primaria Muncipiului Husi, Primaria Municipiului Vaslui, Primaria Pădureni, Consiliul Judetean Vaslui, Colegiul National Cuza VodaHusi, Liceul Teoretic Mihail KogalniceanuVaslui si sponsori generoși, contureaza ideea unui nou model de implicare în susținerea performanței școlare.

La cele doua sectiuni ale olimpiadei vor participa circa 400 de elevi si 150 de profesori din toata tara, județul Vaslui fiind reprezentat de un lot format din șase elevi. Totodata, in perioada 2-7 aprilie va avea loc la Târgu Mures etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru elevii de liceu, competiție în cadrul căreia județul nostru va fi reprezentat de un lot de sapte elevi.

Președintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan a urat mult success elevilor vasluieni!


Prezent
la deschiderea Etapei Naționale a Olimpiadei de Matematică pentru gimnaziu, președintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, a urat elevilor mult succes!

“Stimați profesori, dragi elevi, stimați invitati,

Nu știu câte emotii aveți dumneavoastră, cei prezenți în sala înaintea examenelor, dar eu sunt copleșit de bucurie si emotie sa văd adunată aici, în  judetul Vaslui, elita matematicii românești. Organizarea la Vaslui a acestui eveniment de excelență este o recunoaștere a faptului județul nostru are tradiții solide în implicarea școlii și a dascălilor in munca pentru performanță. Bucuria mea este completata de faptul, ce se întâmplă aici, acum, mai arată ceva: Vasluiul nu rămâne doar cu tradiția, ci are în față si viitorul. Așadar, felicit in nume personal, cât și ca reprezentant al Consiliului Judetean pe toți reprezentanții școlii vasluiene: dascali, elevi si personal auxiliar, deopotriva.
Va multumesc pentru dedicarea de care dati dovada zilnic la catedra si ma înclin  pentru sustinerea performantei. Pentru județul nostru reprezintă o mare onoare și responsabilitate organizarea celor doua olimpiade naționale de matematica iar cuvintele mele pentru dumneavoastră sunt simple: respect, admiratie șire cunoștință
”, a precizat Ciprian Trifan, mândru de faptul că județul are opt concurenți de nivel național la matematica!

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *