60 de absolvenți au lipsit de la a doua probă a Bac-ului

Nu mai puțin de 60 din cei 2.396 de absolvenți de liceu înscriși la examenul de Bacalaureat 2022 au lipsit de la cea de-a doua probă, respectiv proba obligatorie a profilului, desfășurată ieri, 21 iunie. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, au susținut proba doar 2.336 de candidați, niciunul dintre ei nefiind eliminat din sală pentru tentativă de fraudă.

„Subiectele și baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, la ora 15.00, pe site-ul http://subiecte.edu.ro/2022/. Conform calendarului, examenul va continua cu proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d), miercuri, 22 iunie, și cu proba la Limba și literatura maternă – proba E.b), joi, 23 iunie. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/2022/, este prevăzută pentru 27 iunie (până la ora 12.00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, iar soluționarea acestora se va face în perioada 28 – 30 iunie. Nota acordată ca urmare a rezolvării contestației poate modifica nota inițială, după caz, prin creștere sau descreștere, reprezentând nota finală obţinută de candidat la proba respectivă. Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie, pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui”, spun reprezentanții ISJ Vaslui.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: • recunoașterea / echivalarea / susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800/800.289, pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise, între orele 8.00 – 16.00. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

Week-end antrenant pentru vasluieni: proiecție de film, festival de artă și flash-mob de dans popular

Pentru că tot suntem la începutul sezonului estival, pentru acest week-end, autoritățile vasluiene au pregătit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.